Leave Your Message
Tala Fou Categories
    Tala Fou Fa'apitoa

    US Rare Earth O loʻo faʻamoemoe mo le 2024 Faʻalauiloaina o Maneta Gaosi i Oklahoma

    2024-01-11

    US Rare Earth Fa'amoemoe mo le 2024 Fa'alauiloa ole Magnet Manu001.jpg

    USA Rare Earth ua fuafua e amata le gaosiga o le neodymium maneta i le tausaga a sau i lana fale gaosi i Stillwater, Oklahoma ma ia tuʻuina atu i ai meaʻai e le masani ai eleele eliina i lana lava fanua Round Rock i Texas i le faaiuga o le 2025 poʻo le amataga o le 2026, lipoti a le Pule Sili Tom Schneberger i Magnetics Mekasini.

    "I le matou fale Stillwater, Oklahoma, o loʻo matou toe fausia nei aseta o loʻo i ai nei na gaosia muamua maneta eleelea i le US. O la matou laina muamua maneta gaosiga o le a gaosia maneta i le 2024, "o le tala lea a Schneberger, e faatatau i masini gaosi oloa na faʻatau e lana kamupani i le 2020 mai Hitachi Metals America i North Carolina ma ua toe faʻaaogaina nei. Ole fa'amoemoe muamua ole gaosiga e tusa ma le 1,200 tone ile tausaga.

    "O le a matou faʻaogaina a matou gaosiga faʻasolosolo i luga, i le 2024, e faʻaagavaaina ai maneta matou te gaosia i tagata faʻatau o loʻo faʻapolopolo le gafatia muamua o le gaosiga. I le taimi o a matou talanoaga muamua a tagata faatau, ua mafai ona matou vaʻaia o le a manaʻomia e tagata faʻatau matou e faʻaopoopo laina gaosiga mulimuli ane e faʻateleina ai le matou fale Stillwater i lona 4,800 MT / tausaga i le vave e mafai ai.

    US Rare Earth Fa'amoemoe mo le 2024 Fa'alauiloa ole Magnet Manu002.jpg

    "Matou te matua fiafia lava e uiga i le tupe teu i luga o le taamilosaga i Sierra Blanca, Texas," o le tala lea a Schneberger i le tali atu i se talosaga mai Magnetic Magazines mo se faʻafouga i lona tulaga. "O se tupe tele, tulaga ese ma faʻamaonia lelei o loʻo i ai uma elemene taua e seasea faʻaaogaina i maneta. O loʻo matou i ai pea i le vaega faʻainisinia o lenei poloketi ma e oʻo mai i le taimi nei o loʻo matou i ai i luga o le ala mo le tuai o le 2025 poʻo le amataga o le 2026 amata i le taimi o le a tuʻuina atu ai a matou gaosiga maneta. I le taimi le tumau, na ia taʻua, o le matou maneta gaosiga o le a tuʻuina atu i mea matou te faʻatau mai le tele o faʻatau oloa i fafo atu o Saina. O le saite e tu i saute sisifo o El Paso latalata i le tuaoi ma Mekisiko.

    USA Rare Earth e iai le 80% tului i le Round Top teuga o eleele mamafa, lithium ma isi minerale taua e teu i Hudspeth County, West Texas. Na faatauina mai le siteki mai Texas Mineral Resources Corp. i le 2021, o le tausaga lava lea na maua ai se $50 miliona faaopoopo i le faasologa C faatupeina.

    Faatasi ai ma lona atinaʻeina o le fale gaosi oloa ma le umiaina o se faiga faʻaogaina neo-magnet sintered, ua sauni le USARE e avea ma faʻaulufale i luma o loʻo tuʻuina atu mea mataʻutia ma maneta o loʻo faʻamalosia ai le suiga o tekinolosi lanu meamata. Fai mai le kamupani o loʻo fuafua e faʻaalu le sili atu i le $ 100 miliona i le atinaʻeina o le fale gaosi oloa ma o le a i ai i le tulaga e faʻaaoga ai ana fale ma tekinolosi e faʻaliliu ai mea e le masani ai eleele i metala, maneta ma isi mea faʻapitoa. O lo'o fuafua e tu'uina atu pauta e seasea tu'u'ese'ese i le Round Top e tu'uina atu ai le Fale Stillwater. O le Round Top o loʻo faʻamoemoe foi e gaosia le 10,000 tone o le lithium i le tausaga mo maʻa taʻavale eletise.

    I se isi atinaʻe, i le amataga o lenei tausaga na tofia ai e le kamupani sa avea muamua ma Failautusi o le Setete o Amerika Mike Pompeo e avea ma faufautua faʻapitoa. “Ou te fiafia e auai i le vaega a le USA Rare Earth a o matou fausia se filifili sapalai atoatoa e faavae i le US mo elemene eleelea ma maneta tumau. O le sapalai a le USA Rare Earth e taua tele e faʻaitiitia ai faʻalagolago i fafo aʻo fausia ni galuega faʻaopoopo Amerika, "o le tala lea a Pompeo. Aʻo leʻi avea ma Failautusi lona 70 a le malo, sa avea Pompeo ma faatonu o le Central Intelligence Agency, o le tagata muamua na umia uma ia matafaioi.

    "Ua faʻamamaluina i matou e faʻafeiloaʻi le Failautusi Pompeo i la matou 'au," o le tala lea a Schneberger. “O lana auaunaga a le malo o Amerika ua tu'ufa'atasia ma lona tulaga tau gaosiga o le aerospace e maua ai se va'aiga taua a'o tatou fa'atupuina se feso'ota'iga tu'ufa'atasiga fa'avae a Amerika. O loʻo malamalama le Failautusi o Pompeo i le taua o le faʻaogaina o filifili ma le manaʻomia tele mo se fofo i totonu o le atunuʻu.

    O meafaigaluega muamua i le fale Stillwater ei ai lona lava tala'aga. I le fa'ai'uga o le 2011, na fa'ailoa ai e Hitachi le fa'agasologa o le fausiaina o se fale gaosi maneta mata'utia fa'aonaponei, ma fuafua e fa'aalu le $60 miliona i le fa tausaga. Ae ui i lea, ina ua maeʻa le faʻamautuina o feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga o le lalolagi i le va o Saina ma Iapani, na tapunia e Hitachi le fale gaosi oloa i North Carolina i le 2015 ina ua maeʻa le itiiti ifo i le lua tausaga.